Sluta slösa tid på att koka pastan i en kastrull – här är ett bättre sätt

28 november, 2023

Pasta är utan tvekan en av svenskarnas favoriträtter. Det går att variera i all oändlighet och kan göras både snabbt en stressig tisdag efter jobbet eller en riktig lyxvariant som hör hemma under årets alla högtider och firanden.

Men visste du att det finns ett betydligt smidigare sätt att tillaga pastan på än att koka den i kastrull och sedan röra ned den i någon variant av sås?

Om det inte är gjort på rätt sätt, med korrekt koktid (som bör övervakas på minuten för att inte bli över- eller underkokt!), osaltat eller för lite vatten, finns det dock risk för att konsistensen förstörs och hela måltiden blir lidande.

Men med detta enkla knep så är det enklare att hålla koll på alla parametrar!

Istället för att mäta upp massa vatten och koka upp med lite salt innan du lägger i pastan, ska du helt enkelt göra så att du lägger ned pastan i en tom stekpanna och häller därefter i vatten nästan hela vägen upp till kanten. Sedan sätter du på plattan och väntar några minuter. 

Efter ungefär halva koktiden kan du smaka av för att se att det är rätt konsistens och violá! Pastan är färdig!

Eftersom vattnet är kallt från början så kommer inte pastan bli klibbig och fastna. Dessutom är det enklare att hålla koll på konsistensen och att röra om!

Se klippet med instruktionerna nedan. Vi har bara en sak att säga: Detta måste provas omgående – och där med (b)pasta!