Siw Malmkvist och sambon Fredriks kärleksknep – efter över 50 år tillsammans: ”Det måste…”

15 oktober, 2023

Siw Malmkvist och sambon Fredrik Ohlsson har varit tillsammans i över 50 år, nu berättar de om livet tillsammans och hur de hållit ihop så länge.

 – Det måste vara kärlek, säger Fredrik Ohlsson om hur han och Siw hållit ihop så länge, trots alla bråk.

Siw och Fredriks vägar korsades i slutet på 70-talet på en fest. De båda har faktiskt medverkat i Pippi Långstrump på ett eller annat sätt! Fredrik Ohlsson spelade Tommy och Annikas pappa i långfilmerna om Pippi och Siw spelade Pippi när Folkan gjorde en Pippi-musikal, skriver Senioren.

Det var faktiskt Astrid Lindgren själv som ville att Siw skulle spela rollen som Pippi.

Wikipedia

 – När direktören för Folkan ringde och sa ”du ska spela Pippi”, sa jag först att nej, det går ju inte, jag är alldeles för gammal. Jag var ju över 40 då och direktören sa att det tyckte nog han också, men nu var det så att Astrid absolut ville det ha det så, säger Siw till Senioren.

Efter premiären hade Siw fått ett handskrivet kort av Astrid Lindgren.

”Tack, min lilla Pippi, för att du är så bra! Vad var det jag sa! Astrid L.”

Kärlek vid första ögonkastet

Enligt Fredrik var det rätt direkt när han och Siw träffades.

 – Jag blev kär direkt när jag såg Siw första gången. Det var hennes ögon jag föll för. Jag hade en avskedsfest i mitt hus. Siv Ericks tog med sig Siw och när hon kom upp på verandan smällde det till! Sedan dess har vi hållit ihop och trots att vi kommer från så olika bakgrund har vi lyckats få till det. Siw är väldigt omväxlande, man skulle nog kunna säga lite lynnig, men hon är också väldigt förlåtande, säger Fredrik till Senioren.

Även Siw berättar om mötet: 

– Han hade skilt sig och skulle ha fest hemma i sin villa. Jag visste inte vem han var, men när jag såg honom kände jag igen honom – det var ju han som spelat Tommys och Annikas pappa i Pippi-filmerna! Han som inte kunde kasta pil…

Flickr

När Siw träffade fredrik hade hon dottern Tove sedan tidigare. Senare fick paret sonen Henrik.

Till Sydsvenskan berättar Fredrik om deras långa liv ihop. Hela 50 år!

 – Vi bråkar ofta, alltför ofta. Men trots alla meningsskiljaktigheter och olikheter har vi levt tillsammans sedan 1971. På något jädra konstigt sätt funkar det i alla fall. Det måste vara kärlek.

Länge leve kärleken! Vi önskar er allt gott, Siw och Fredrik!