Detta saftiga havregrynsbröd passar perfekt på frukostbordet och är så enkelt att baka!
Frukost sägs vara dagens viktigaste mål. Den ger oss energi att möta dagens aktiviteter med bra humör och god inställning.
Vad många däremot inte vet, är att en av de bästa frukostingredienserna är havregryn. De hjälper oss att öka förbränningen, men också förebygga hjärt- och kärlproblem.
Havregryn innehåller långsamma kolhydrater som ger dig en jämn energinivå under många timmar, och passar därför bra inför jobb eller andra aktiviteter.
Ja, det finns massor av positiva effekter med havregryn, något du kan läsa om HÄR.
Idag tänkte vi fokusera på det här härliga, enkla receptet på havregrynsbröd som Land delar med sig av!
Det här behöver du:
- 14 dl havregryn
- 5 dl filmjölk
- 4 st ägg
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk salt
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa havregryn till ett slätt mjöl med en mixer eller matberedare.
- Vispa upp äggen med elvisp till ett fluff.
- Blanda ”havremjölet” med bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölken. Rör ihop till en deg, den ska vara rätt kladdig.
- Forma till mindre frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller lägg i en avlång brödform.
- Grädda i nedre delen av ugnen, det kan ta upp till en timme om du gjort brödet till en limpa.
Kontrollera med en sticka om brödet är färdigt!

Nu har du ett saftigt bröd som passar både stora som små, lika bra till frukosten som mellanmålet!
Detta havregrynsbröd måste du testa att baka. Det är väldigt få ingredienser och väldigt lätt att göra. Du kan tacka oss senare!