Okända risken: Kvinnans läppar går från dåligt till värre – efter att filler lösts upp

13 oktober, 2023

Att göra ”fillers” blir allt mer populärt bland unga, men som alla andra kosmetiska behandlingar kan de också utgöra risker.

Den här engelska kvinnan upptäckte detta den hårda vägen när hennes ansikte och läppar svullnade efter en allergisk reaktion på att hennes läppar löstes upp. Resultatet blev ett akut besök på sjukhuset. Courtney Bell delade på sociala medier den dramatiska reaktion hon hade efter att ha löst upp 1 ml av hennes läppfiller. Hennes läppar svullnade och hon kunde inte längre prata med ett svullet ansikte.

På TikTok visade Courtney upp sitt ”före-foto” innan den allergiska reaktionen långsamt inträffade. Tvärtemot förväntningarna blev hennes läppar inte mindre efter att läppfillern lösts upp, utan faktiskt större. I början av videon förklarade Courtney:

Tiktok

– Det här är jag innan mina läppar löstes upp. Jag har 1 ml i mina läppar. Det här är jag direkt efter mötet, så bokstavligen direkt efter.

TikTok

– Det var så jag somnade – väldigt smärtsamt. Och det var så jag vaknade. Som du kan se är mitt ansikte väldigt inflammerat, rött och väldigt smärtsamt, och det var då jag började oroa mig.

Courtney hoppades att en natts sömn skulle lösa problemet, men så visade sig inte vara fallet. När hon vaknade var hennes ansikte fortfarande svullet.

TikTok

– Jag kunde inte prata, jag spottade och orden kom inte ut ordentligt. Min tunga hade växt mycket, så den var ganska svullen. Min nacke var också så svullen. Jag bestämde mig för att åka till sjukhuset, förklarar hon.

TikTok

På sjukhuset visade det sig att hon fått en allergisk reaktion. Till läkarens förvåning såg han en röd fläck på allergitestet hon hade gjort innan behandlingen, vilket inte borde ha gjorts! Videon har slagit igenom på TikTok. Användare blev chockade över hur snabbt Courtneys ansikte svullnade upp.

En användare skrev: ”Jösses, det ser så smärtsamt ut.”

En annan tillade: ”Det här måste ha varit så läskigt.”

En tredje kommenterade: ”Jag förstår inte varför de injicerade dig, det är helt klart ett positivt plåstertest.”

Vissa TikTok-användare såg också videon som ett sätt att meddela andra och varna dem för farorna med kosmetiska behandlingar. Som en person som taggade en älskad och skrev, ”Det är därför jag inte vill att du ska få läppfyllare.”