Kvinna kallad “hjärtlös” eftersom hon förbjuder sin man att närvara vid sin exfrus begravning

25 oktober, 2023

Ofta hör man bara en sida av en historia. De flesta människor gör sitt bästa för att göra detta så rosa som möjligt. Men denna kvinna gjorde inte detta och fick en hel del förlöjligande och kritik. 

Hon förklarade på Reddit att hennes man hade varit gift tidigare, men hade förblivit god vän med sitt ex efter hans skilsmässa. 

“Som han berättar var de vänner på college, bestämde sig för att dejta, gifte sig, sedan insåg de att de inte var ett bra par och bestämde sig för att bara vara vänner. Det hela hände år innan jag träffade honom”, skrev hon.

“Några månader efter dejten blev det klart att hans flickvän faktiskt var hans ex-fru. Han förklarade ovanstående för mig och sa att hon var en av hans bästa vänner och att det var rent platoniskt”, skrev kvinnan.

Han gjorde det också direkt klart att hon var en viktig person i hans liv. “Jag uttryckte mitt obehag över att han var så nära sitt ex, och han sa till mig,” Det är bra. Om du har ett allvarligt problem med det, vänligen meddela mig nu och spara oss tid. Jag kommer att välja henne. Jag gillar dig och allt, men jag har känt henne i över tolv år och hon är en av de viktigaste personerna i mitt liv. Om ni vill att vi ska vara ett par, måste ni sluta fred med det.’”

Pexels

Tydligen hade kvinnan inga problem med det, eftersom de senare planerade att gifta sig. ”När vi förlovade oss frågade jag igen. Han tittade på mig förvirrat och frågade: “Varför skulle vi att gifta oss påverka mina vänskaper?” Jag tog mig samman och följde”, skrev hon.

Men tyvärr inträffade katastrofen. Hon sa att kvinnan drabbades av ett aneurysm efter lunch mellan exet och hennes man och dog på vägen till bilen.

“Han grät hela tiden, men ärligt talat var jag lättad”, skrev kvinnan och tillade att hon aldrig hade varit ett fan av deras vänskap.

“Jag hatade varje ögonblick jag kände henne, speciellt när jag var i hennes sällskap. Hon förstod en del av honom som jag inte kunde. Hennes man var också vän med min, så det är inte så att jag kunde använda honom som synvinkel. Han skulle äta lunch med exet, de skulle gå på sina nördiga filmer och vad som helst. De få gånger jag tog upp det sa han: ”Vi har haft det här samtalet förut. Du hade möjlighet att dra dig ur”, skrev hon.

Situationen tog dock en drastisk vändning när kvinnan såg honom hjälpa till med begravningen. Hon frågade honom: “Du tror inte att du ska gå, eller hur?”

Hon skrev: “Mitt argument i sammanfattning: hon är död, så hon spelar inte längre någon roll. Han kan inte använda sin “hon är min flickvän” ursäkt eftersom hon inte längre finns. Han har gråtit i några dagar, han har redan sörjt klart. Det finns ingen anledning för honom att gå på hennes begravning för jag skulle inte vilja ha henne på hans.”

Hennes “argument” mottogs inte väl. Kvinnan förklarade att hon aldrig hade sett sin man så arg och han gjorde det klart för henne att han skulle gå oavsett vad – även om det kostade hans äktenskap. 

Hon sa att sedan dess har hennes man, exets man och hennes egna systrar kallat henne “hjärtlös”, en “krypning” och en “okänslig tik”. 

Om kvinnan hade räknat med sympati på nätet hade hon kommit hem från ett oförskämt uppvaknande. Reaktioner strömmade in från människor som kallade henne “hjärtlös” och “kall”. 

Pexels

“Detta är ett av de mest vidriga uttrycken för omänsklighet jag någonsin haft nöjet att läsa. Hennes man är en bättre man än de flesta eftersom allt han gör är att kalla dig en krypning”, löd ett svar.

En annan skrev: ”Du är avundsjuk på en död kvinna. En död kvinna som var din mans nära vän och förtrogna i åratal, och det visste du direkt. Kan du inte ens ge honom en chans att säga adjö? Och det är inte upp till dig att bestämma när han har slutat sörja. Fortsätt att vara avundsjuk på henne, så kommer du att hitta dig själv även hans ex-fru.”

Andra varnade henne för vad som troligen skulle hända om hon fortsatte att bete sig på det här sättet.

“Om han lämnar dig, bli inte chockad för han har precis förlorat sin bästa vän och allt du kan tänka på är dig själv och din mycket omogna och upprörande svartsjuka”, löd ett annat svar.

Människor förblir anonyma på sociala medier, så det är omöjligt att ta reda på om detta verkligen hände. Det finns dock otaliga människor som är så avundsjuka och själviska att den här typen av beteende tyvärr är lätt att föreställa sig. Hur skulle du reagera om du upplevde en sådan situation?