Hemlös man ber om matrester från restaurangen – då svarar chefen ”nej” och gör detta

27 november, 2023

Joey Mustain var på en lokal snabbmatsrestaurang med sin dotter Stella, när han bevittnade något han kände sig manad att dela med hela världen på Facebook.

”Jag tog med Stella till Chick-fil-A idag. När vi ätit färdigt och hon ville ha efterrätt efter att ha lekt med de andra barnen, gick vi tillbaka för att byta in hennes leksak mot en glass.

Hon ville sitta vid ett bord och äta, och jag är så glad att hon gjorde det. Vi fick nämligen bevittna en underbar händelse på första parkett: En hemlös vandrare hade kommit in och frågat om de hade några matrester.”

”Hans hår var tovigt och hans skägg var ett tecken på att han inte fick raka sig lika ofta som de flesta andra. Människor runt om honom höll sig på avstånd, men det stoppade honom inte från att vara vänlig. Han talade med människor som motvilligt svarade och han log medan han väntade på en chef.

Allt jag kunde höra av konversationen mellan honom och chefen var att de gladeligen skulle ge honom en fullstor och varm måltid – inga matrester eller liknande. Det enda han begärde i gengäld var att mannen skulle be tillsammans med honom.

Jag hörde kärleken i den bönen. Den hemlösa mannen var inte något avskum som var dåligt för affärerna. Han var anledningen till varför restaurangen hade öppnat den morgonen. Jag sa åt Stella att titta noga. Hon frågade vad som hände och när jag förklarade, sänkte hon huvudet och bad också.

Jag älskar när jag får chansen att lära min dotter något viktigt om livet.”

Vi är övertygade om att Stella aldrig kommer att glömma den här goda gärningen – och förhoppningsvis gäller detsamma för alla andra i restaurangen!