Deprimerad man gick ned hela 127 kg – förvandlingen lämnar honom helt oigenkännlig

25 september, 2023

Mannen var olycklig och vägde nästan 220 kg, men idag har han genomgått en förvandling som lämnar honom oigenkännlig! 

För två år sedan visste 45-årige Dave Lancaster att något behövde förändras. Han vägde nästan 220 kg, hade storlek 8XL och hade den senaste tiden ådragit sig flertalet hälsoproblem till följd av sin vikt. 

Dessa åkommor innefattade diabetes typ 2, högt blodtryck och ledsmärtor. 

 – Jag tyckte det var svårt att gå till vägen från mitt hus, och jag gick bortsett från jobbet ut så sällan att jag var nära att bli helt orörlig. Det kändes som att jag blev större och större, min värld krympte sakta men säkert, säger Dave till Daily Mail.

Dave berättar också att han kämpat mot övervikt hela livet, och att han flera gånger tidigare har försökt gå ned i vikt, utan resultat. Men år 2016 bestämde han sig för att återigen ge viktnedgången ett försök, och gick med i en lokal viktgrupp vid namn Slimming World. Det skulle bli vändpunkten i 45-åringens liv.

 – Jag fick en stor chock när jag klev på vågen och upptäckte att jag vägde nästan 20 kg mer än jag förväntat mig. Jag kunde inte tro på vad jag hade gjort mot min kropp och jag skäms inte över att säga att jag grät den kvällen, säger Dave.

Han började inse att hans dåliga matvanor var den största orsaken till att hans vikt hade ökat så okontrollerat. Han åt ofta ute, och Dave bestämde sig därför för att lära sig att laga mat. Han upptäckte då att han kunde avnjuta samma rätter som tidigare, men att det blev mycket nyttigare av att han lagade dem hemma.

Dave började också äta mer frukt och grönt, och varvade de nyfunna matvanorna med promenader varje dag. Det började med korta promenader mellan parkbänkarna, då han kunde sätta sig ned när han blev trött.

Idag, två år senare, har aktiviteten ökat ännu mer. Nu lämnar Dave ofta bilen hemma, och går ca 1,5 mil per dag. Han väger idag 92 kg och har blivit av med både sin diabetes och sitt glasögonbehov – en oväntad effekt av hans sänkta blodsockernivåer.

 – Jag ryms i sätet på alla bilar och på bussar, tåg och flygplan. Jag behöver inte oroa mig för att göra sönder bänkar eller trädgårdsmöbler längre, säger Dave till Daily Mail och fortsätter:

 – Jag har fått mitt liv tillbaka och jag kunde inte vara gladare. Världen krymper inte längre: den blir större och större varje dag!

Hör Dave berätta om sin viktnedgång i videoklippet nedan. Han är verkligen en inspiration för oss alla och beviset för att det aldrig är försent att förändra sitt liv!