Bruden vill skiljas bara en dag efter bröllopet – på grund av brudgummens “upptåg” med tårtan

23 oktober, 2023

En kvinna sa att hon vill skilja sig från sin man bara en dag efter hennes bröllop på grund av ett “upptåg” han gjorde. 

Den nygifta delade med sig av sin berättelse i rådkolumnen Dear Prudence och förklarade exakt vad som hände. 

Pexels

“Jag gifte mig strax före jul och hoppas kunna skilja mig i slutet av januari eller få äktenskapet ogiltigförklarat”, började hon sin berättelse. ”Jag hade aldrig en brinnande önskan att gifta mig, men jag var inte emot det. Så när min pojkvän friade 2020 bestämde vi oss för att göra det.”

“Vi tog på oss ungefär hälften av ansvaret för att organisera bröllopet, men jag tror att jag var ganska rimlig när det gällde att kompromissa när han verkligen ville ha något”, sa hon.

Det fanns bara en “hård regel” hon införde angående bröllopet: att brudgummen “inte skulle gnugga tårta i ansiktet i receptionen.”

“Eftersom han var en anständig man som kände mig väl, gjorde han inte det,” fortsatte hon. “Istället tog han tag i mig i bakhuvudet och tryckte in mitt huvud i det. Det var planerat eftersom kakan förstördes, och han hade massor av cupcakes att backa upp.”

Denna åtgärd fick bruden att ompröva sitt förhållande. “Nästa dag sa jag till honom att vi var klara.” Men människor i hennes omgivning tycker att hon borde ge honom en andra chans eftersom de tycker att hon “överdriver”.

Kvinnan lämnade också en del bakgrundsinformation. “Jag är VÄLDIGT klaustrofobisk efter en bilolycka för flera år sedan, och jag fick absolut panik när jag knuffades in i en tårta och hölls nere.”

Pexels

“Alla är så enade och så övertygade om att jag gör ett fruktansvärt misstag att jag undrar om de har rätt”, skrev kvinnan innan hon bad om råd.

Som svar rådde Prudence bruden att lyssna på sig själv och kallade brudgummens handlingar en “röd flagga”.

“Alla är säkra på att du gör ett misstag, men det är inte de som måste vakna upp varje dag bredvid en man vars beteende de djupt avvisar. Du gör. Så du måste bara lyssna på dig själv”, sa hon.

“Jag tror att det han gjorde var en signal om att han inte respekterade dig och dina önskemål – för att inte tala om den fysiska aggressionen – men även om han inte gjorde det räcker det med att du verkligen inte gillade det.” 

Prudences slutsats var tydlig: “Gör en mental anteckning om vilka av dina nära och kära som inte verkar uppskatta din lycka och fortsätt med skilsmässan.”

Bruden bad sin fästman om bara en sak och han kunde inte respektera ens det? Hur skulle du reagera i en sådan situation?