Sjuårig flicka söker jobb på Google – veckor senare dimper detta brev ned i brevlådan

Sjuårig flicka söker jobb på Google – veckor senare dimper detta brev ned i brevlådan

fredag, 17 februari 2017

Om du skulle fråga en sjuåring vad de vill bli när de blir stora, skulle de typiska svaren troligtvis bli något i stil med prinsessa, fotbollsproffs, rymdjägare, brandman eller rockstjärna. Men inte lilla Chloe Bridgewater – allt hon vill är att jobba för teknologijätten Google.

Om sanningen ska fram vill hon faktiskt också jobba i en chokladfabrik och bli olympisk simmare, men det är drömmen om ett Google-jobb som har fått internet att välta. Allt började när Chloe frågade sin pappa Andy vad han skulle vilja göra om han inte sålde kylskåpsdelar. Han berättade då att Google skulle vara en häftig arbetsplats, och visade henne lite bilder från deras kontor i Sillicon Valley.

Twitter / Andy Brigdewater

Twitter / Andy Brigdewater

Chloe insåg då att Google-anställda har tillgång till både saccosäckar, rutschkanor och go-kartbilar, och insåg då att hon hittat sitt drömjobb. Pappa Andy uppmuntrade då sin dotter att skriva ett brev till Google, och det var precis vad hon gjorde. Men vad ingen hade förväntat sig, var att hon också skulle få svar…

Så här skriver Chloe i sitt brev:

Twitter / Andy Bridgewater

Twitter / Andy Bridgewater

Käre Google-chef

Jag heter Chloe och när jag blir stor skulle jag vilja jobba på Google. Jag vill också jobba på chokladfabrik och simma i OS. Jag simmar på lördagar och tisdagar. Min pappa sa att jag kan sitta i saccosäckar och åka rutschkana och köra go-kartbilar om jag jobbar på Google.

Jag gillar datorer också och har en surfplatta som jag spelar spel på. Min pappa gav mig ett spel där jag måste gå med en robot upp- och nedför rutor. Han sa att det kommer vara bra för mig att lära mig om datorer.

Min pappa sa att han kommer köpa en dator åt mig en dag. Jag är 7 år gammal och mina lärare säger till min mamma och pappa att jag är väldigt duktig i skolan och jag är väldigt duktig på att stava och läsa och räkna.

Min pappa sa till mig att jag om jag fortsätter vara duktig och lär sig saker, kommer jag en dag kunna få jobb på Google.

Min syster Hollie är också väldigt smart, men hon gillar dockor och att klä ut sig. Hon är fem. Min pappa sa till mig att jag skulle ge dig en ansökan för att få jobb på Google. Jag vet inte riktigt vad en av dem är, men han sa att ett brev räckte för nu.

Tack för att du läste mitt brev, jag har bara skickat ett annat [brev] någonsin och det var till jultomten. Hej då.

Chloe Bridgewater 7 år

Detta brevet var med andra ord en riktigt stor grej för Chloe – det var ju bara jultomten och Google som någonsin fått ett handskrivet brev av sjuåringen!

Några veckor senare hämtade familjen Bridgewater in posten och hittade till sin förvåning ett brev adresserat till Chloe från självaste Google. Det är inte många sjuåringar som får post, och än mindre från Google. Men det var inte vilken Google-anställd som helst som hade tagit sig tiden att svara på Chloes brev – det var VD:n själv, Sundar Pichai.

Det här var VD:ns svar på Chloes underbara brev:

Twitter / Andy Bridgewater

Twitter / Andy Bridgewater

Kära Chloe,

Tack så mycket för ditt brev. Jag är glad att du gillar datorer och robotar, och hoppas att du kommer fortsätta lära dig om teknologi. Jag tror att om du fortsätter jobba hårt och följer dina drömmar, kan du uppnå allt du bestämmer dig för – från att jobba på Google till att simma i OS. Jag ser fram emot att ta emot din jobbansökan när du har gått ut skolan! 🙂

Allt gott till dig och din familj.

Vänliga hälsningar,
Sundar Pichai, VD

Pappa Andy publicerade både dotterns brev och svaret hon fick på både LinkedIn och Twitter, och har sedan dess delats över 94 000 gånger. De uppmuntrande orden lät inte vänta på sig, och många tyckte att Chloes dröm borde hyllas.

“Hon är ett exempel på hur unga flickor borde vara idag” och “Vilken motivation och karaktär hon har vid bara sju års ålder! Chloe kommer utan tvekan gå långt i framtiden. Bra jobbat pappa för din vägledning och positiva budskap!”, var kommentarer som människor lämnade under bilden.

Vi tycker också att Chloes dröm är helt fantastisk. Vi är säkra på att hon uppnår den om hon följer både Sundar Pichais och sin pappas råd – jobba hårt och följ dina drömmar!

Bebisen sträcker fram handen mot hunden – då fångar pappan det fantastiska ögonblicket

Pappan oroade sig för barnets hälsa – se uppfinningen som renar luften i barnvagnen

Katten närmar sig sakta ugglan – vad som händer då lämnar alla förvånade

Barnet genomgår en svår hjärtoperation – timmar senare har hans leende extra stor betydelse

Han sålde sitt hem och sa upp sig från jobbet – för att resa tillsammans med sin bästa vän

13-åringens makalösa projekt – byggde sitt eget hus på föräldrarnas bakgård