Programledare fick missfall i live-tv – nu känner miljontals mammor igen sig i hennes ärliga text

Programledare fick missfall i live-tv – nu känner miljontals mammor igen sig i hennes ärliga text

fredag, 16 juni 2017

Att bli förälder är något som många människor vill och längtar efter. Men vägen dit är inte alltid så enkel som man kan tro.

Sarah Walsh arbetar som programledare för sportprogrammet SportsCenter, och har i många år längtat efter att bli mamma. Efter ett flertal missfall och IVF-behandlingar gick hennes dröm i uppfyllelse när hon i februari födde ett friskt tvillingpar, en pojke och en flicka.

Lagom till Mors dag i år publicerade hon ett foto på Instagram som nu sprider sig som en löpeld. Den nyblivna mamman ville sprida medvetenhet om hur svårt det kan vara för kvinnor att bli gravida, och att det är en kamp som man inte är ensam om att utkämpa.

Så här skriver hon på Instagram:

“Att hitta ett bra ägg var inte lätt för mig, och jag misstänker att det finns många människor där ute som har samma problem.

När jag kom fram till Tuscaloosa var jag gravid i tredje månaden. Att uppleva kontrasten av galna universitetsstudenter bakom våra platser, samtidigt som jag förlorade ett barn, var overklig. Jag var rädd, ingen visste att jag var gravid. Så jag gjorde programmet samtidigt som jag fick ett missfall. På TV.

Min make var tvungen att se detta utspela sig mer än hundra mil bort, och smsade mig sjukhusalternativ under reklampauserna.”

Sarah skulle senare drabbas av ytterligare två missfall. Ett flertal gånger var hon också tvungen att gå till läkaren en dag, för att nästa dag göra live-TV för att inte “dra till sig uppmärksamhet”.

Sarah och hennes make bestämde sig sedan för att försöka med IVF-behandling, och kunde efter ett flertal försök spara två ägg. Men efter många misslyckade graviditeter vågade Sarah knappt göra graviditetstest för att se om behandlingen hade fungerat.

Men det hade den – gånger två. Trots de glada nyheterna, vågade paret inte hoppas på för mycket.

– Det var glädjande nyheter, men vi visste bättre än att fira. Vi berättade aldrig att vi skulle ha barn, vi hade ingen baby shower och köpte inget för att förbereda för bebisarna eftersom jag inte visste om de skulle dyka upp. Vi berättade för väldigt få människor att jag var gravid, och nästan inte för någon att det var två.

De senaste åren har Sarah varit programledare för samma program på Mors dag, men i år fick hon äntligen tillbringa tid utanför TV-rutan.

– Jag var inte med på TV idag, och jag vet inte när jag kommer vara det igen, men istället fick jag umgås med detta två bra ägg. Mina ENDA bra ägg. Och jag vet hur lyckligt lottad jag är.

Missfall är vanligare än man tror, och trots att denna hjärtskärande förlust är så vanlig är det inte många som pratar om den. Sarahs text visar så många kvinnor i världen att de inte är ensamma, och att det finns hopp för de som drabbas.

Bebisen sträcker fram handen mot hunden – då fångar pappan det fantastiska ögonblicket

Pappan oroade sig för barnets hälsa – se uppfinningen som renar luften i barnvagnen

Katten närmar sig sakta ugglan – vad som händer då lämnar alla förvånade

Barnet genomgår en svår hjärtoperation – timmar senare har hans leende extra stor betydelse

Han sålde sitt hem och sa upp sig från jobbet – för att resa tillsammans med sin bästa vän

13-åringens makalösa projekt – byggde sitt eget hus på föräldrarnas bakgård