Mammans experiment på sönerna blev en tankeställare – är nätet viktigare än våra barn?

I november 2015 gjorde Brandie, en ung mamma från Lakeside i Kalifornien, ett litet experiment med sina tvillingpojkar. Då upptäckte hon något hon aldrig tänkt på tidigare, och som hon bestämde sig för att dela med sig av i ett inlägg på Facebook, skriver ITV News.

Inlägget blev snabbt viralt och sprids av tusentals som en viktig påminnelse för oss alla, men kanske främst föräldrar till småbarn. Läs hennes hyllade text här!

“I dag gjorde jag ett experiment. Jag kollade på när mina söner lekte. Jag satt i hörnet och räknade hur många gånger de kollade på mig av olika anledningar: för att se om jag såg deras coola trick, för att söka bekräftelse eller misstycke för det de gjorde, och för att se mina reaktioner.
Jag kunde inte låta bli att tänka på vad jag hade skickat för signaler om jag istället hade suttit och kollat ned i en mobil eller annan teknisk pryl.”

1-2 Mamma tvillingar1
Facebook / Brandie Wood

“28 gånger skulle mina änglar ha undrat om Internet var viktigare än dem. 28 gånger skulle mina söner inte ha fått den uppmärksamhet som de flesta vuxna söker.
28 gånger skulle mina barn ha undrat om de var ensamma känslomässigt. 28 gånger skulle de ha försäkrats om att den du är online är det som egentligen är viktigt.”

“I en värld där vi accepteras för den människor tror att vi är men som vi egentligen inte är, i en värld där bekräftelse kommer från hur många följare och gillningar vi har, i en värld där kvalitetstid med sina nära och kära byts ut mot isolation och sms från andra sidan rummet, så vädjar jag till dig att våga vara annorlunda.”1-2 Mamma tvillingar3
Facebook / Brandie Wood

“Snälla lägg ned de tekniska prylarna och spendera lite tid med din familj och dina närstående. Nästa generation litar på att vi ska lära dem hur man är som vuxen. Lägg inte för mycket tid på sociala medier, du vet aldrig vem som kollar och vilka signaler du skickar till dem.”

1-2 Mamma tvillingar4
Facebook / Brandie Wood

Brandies budskap är simpelt, men lika viktigt för det. Vi håller verkligen med henne, speciellt om att man borde umgås aktivt med sina nära och kära när de faktiskt är där, istället för att göra det genom mobilen eller datorn. Det finns tid till det ändå.

Vi tycker Brandies inlägg är en riktigt bra påminnelse, så dela gärna detta med dina vänner om du håller med!