Hon ser ut som en helt vanlig mamma, men nu berättar hon sanningen bakom bilderna

Att vara en mamma är bland det finaste en kvinna kan bli. Massvis av unga tjejer drömmer om att en dag i framtiden äntligen bära sitt blivande barn och inom snart bli en mamma.

Alla blir dock inte mamma av olika anledningar, och allas liv som mamma blir inte riktigt som man har tänkt sig.

För Kathy DiVincenzo gick en dröm i uppfyllelse när hon blev mamma, men någon dans på rosor blev det inte för Kathy som ständigt för strider mot sina inre demoner.

I ett inlägg på Facebook delade Kathy med sig av sitt liv som inte alla kanske var medvetna. Den fina fasaden dolde ett mörkt inre.

Hon berättar om hur hon lider av olika slags depressioner som gör livet allt annat än enkelt att leva alla stunder.

Så här skriver Kathy i sitt inlägg:

”Det finns en risk att du kommer att känna dig ganska obekväm nu när du läser detta (och tro mig, jag är också obekväm). Jag kommer att utmana dig att titta förbi det obehag som samhället har lagt på psykiska sjukdomar och lyssna på mig.

Maj har blivit tilldelad att vara förlossningsdepressionens månad och som en människa som lider av den diagnosen, samt ångest och tvångssyndrom känner jag att det är dags för mig att visa er hur det verkligen se ut – och inte bara den där sidan av mig som ”Facebook-värdig”.

Facebook / Kathy DiVincenzo
Facebook / Kathy DiVincenzo

Sanningen är att båda dessa bilder representerar mitt liv beroende på vilken dag det är eller hur jag mår. Egentligen skulle jag bara dela med mig av en av dessa bilder, men det är just det som är problemet. Det enda som är mer ansträngande än att ha dessa tillstånd är att dagligen låtsas att jag inte har det. Jag jobbar dubbelt så hårt för att dölja denna verkligen för er, för jag är rädd för att göra er obekväma.Jag är rädd för att du ska tro att jag är svag, galen, en hemska eller något av de andra miljoner saker som mitt sinne övertygar mig om att ni tror och jag vet att jag inte är ensam med dessa tankar.

Vi måste sluta anta att tiden innan förlossningen alltid är euforisk, för för en av sju är det inte så. Vi måste börja fråga nya föräldrar hur de mår på ett djupare sätt än som vi redan gör. ‘Hur mår du?’ utlöser alltid standardsvaret ‘Allt är bra!’. Vi behöver lära oss se tecken, symptom, riskfaktorer och finna stöttning för kvinnor under graviditeten.

Vi måste bryta stigmat och #EndTheSilence (#StoppaTystnaden ;reds anm.) genom att dela våra historier och låta andra veta att de inte är ensamma. Om du har haft en humörsjukdom, dela med dig av din berättelse nedan, eller skriv in ❤ för att visa att du kan relatera. Låt oss visa andra att de inte behöver lida i tystnad.

Om ingen har sagt till dig gör du ett fantastiskt jobb vill jag säga en sak till dig. Du är älskad och du är värdig. Du är inte ensam. Information till lokalt och nationellt stöd kommer att finnas i kommentarfältet. Jag vet hur otroligt svår det är att nå ut, men jag lovar dig att det är värt det. Du är värd det.”

Kathys text är verkligen stark och fin. Den har spridits sig över hela världen, med över 77 000 delningar i skrivande stund. Gör likadant och dela den du med!