Heroinmissbruket förstörde hennes liv – förvandlas efter hon varit drogfri i 1000 dagar

Heroinmissbruket förstörde hennes liv – förvandlas efter hon varit drogfri i 1000 dagar

fredag, 19 maj 2017

I dagens samhälle finns det många olika former av beroenden. Många av oss är socker eller koffeinberoende. Andra kan leva med ett nikotinberoende, men de finns även de som räknas som betydligt värre än så.

Redditanvändaren DisregardThisOrDont vill inte gå ut med sitt namn, men hon delar gärna med sig om sin historia om sitt heroinberoende. Det skriver Distractify.

Reddit / DisregardThisOrDont

Reddit / DisregardThisOrDont

Här är ett utdrag ur hennes text som hon postade på Reddit:

“På fotot där jag är blond hade jag precis gjort slut med min knarkande pojkvän och mamma ville att vi skulle äta pizza. Hon var så glad att vi var där och åt tillsammans, men jag minns att jag betedde mig riktigt illa mot henne.”

Reddit / DisregardThisOrDont

Reddit / DisregardThisOrDont

Hon fortsätter:

“Vid den här tiden hade mitt drogberoende tagit över mitt liv och det var det enda jag kunde tänka på. Jag blekte mitt hår till bristningsgränsen och jag plockade mina ögonbryn tills de inte existerade längre.

Jag har sår över hela kroppen som var stora som enkronor. Jag isolerade mig själv och åt knappt något. Jag tittade inte ens på pizzan, utan beställde en drink för att jag ville må ännu sämre. Det spelade ingen roll eftersom mamma betalade. ”

Reddit / DisregardThisOrDont

Reddit / DisregardThisOrDont

Men för två dagar sedan firade hon hela 1000 dagar som drogfri.

“På den här bilden ser jag ut som en helt annan person. Det här är en person som älskar sig själv. Jag har låtit mitt hår växa ut, och jag är hälsosam.

1000 dagar är verkligen en milstolpe för mig och det vill jag fira.

Eller egentligen är det inte exakt 1000 dagar sedan jag slutade med heroin, det är faktiskt mer. Jag satt 36 dagar i fängelse och rehab, men det räknas inte. Jag firar officiellt 1000 dagar fri från heroin på eget bevåg.”

Reddit / DisregardThisOrDont

Reddit / DisregardThisOrDont

Hon vill också skicka ett meddelande till alla som är fast i ett beroende just nu:

“Jag vill också säga en sak till alla er som går igenom samma sak just nu: Våga be om hjälp. Vi älskar dig. Det är inte alla som förstår varför du gjort de saker du gjort, men någon älskar dig och vill hjälpa dig.

Var snäll och låt oss hjälpa dig. Vi kan inte hjälpa dig förrän du själv ber om det. Det är fruktansvärt läskigt att be om hjälp, men att dö alternativt leva resten av ditt liv i fängelse är också fruktansvärt läskigt.

Vi vill hjälpa dig, trots att hjälpen inte alltid kommer gå till exakt som du planerat. Men i slutändan kommer du att vilja bli bättre. Be oss om hjälp.”

Klocka ord från en ung kvinna som verkligen vet vad hon pratar om. Det förtjänar verkligen en applåd!

Bebisen sträcker fram handen mot hunden – då fångar pappan det fantastiska ögonblicket

Pappan oroade sig för barnets hälsa – se uppfinningen som renar luften i barnvagnen

Katten närmar sig sakta ugglan – vad som händer då lämnar alla förvånade

Barnet genomgår en svår hjärtoperation – timmar senare har hans leende extra stor betydelse

Han sålde sitt hem och sa upp sig från jobbet – för att resa tillsammans med sin bästa vän

13-åringens makalösa projekt – byggde sitt eget hus på föräldrarnas bakgård