Hennes mamma dog när hon var 20 år – nu har hon en viktig uppmaning till alla pappor

Cyndy Gatewood förlorade sin mamma när hon var 20 år gammal. I ett inlägg på Facebook berättar hon att fotografier hjälper henne att lättare minnas tillbaka på deras tid tillsammans.

Idag är Cindy själv trebarnsmamma och har nu en utmaning till alla pappor. Hon ber dem att ta mer bilder på deras barns mamma av en helt fantastisk anledning.

Hon förklarar varför i inlägget:

“Kära pappor,
Jag vet att du håller din telefon just nu. Du kommer nog alltid ha telefonen i handen eller åtminstone i fickan- det har vi alla. Gör henne en tjänst och ta fler bilder.

Nej, inte skärmdumpar av en rolig bild du såg på Twitter.

Jag pratar om bilder på henne. Mamman till dina barn. Kärleken i ditt liv. Hon som jobbar så hårt tillsammans med dig för att hålla ihop familjen.

Ta fler bilder av henne.”

“Jag tittade igenom min telefon häromdagen och insåg att jag har miljontals bilder av när min man leker med våra barn. Men jag vill aldrig att han ska ta en seriös bild på mig. Det känns som att jag alltid måsta vara sminkad  eller ha en bra vinkel- eftersom jag har en mentalitet anpassad efter sociala medier.

Men det behöver inte vara så. Vi behöver bilder av vår familj som inkluderar mig. Jag älskar bilderna med bara mina barn. Och jag är så tacksam för de bilderna jag har på mina barn och min man, men det är så viktigt för oss båda att vara med i bilderna med dem.”

“Pappor, om du har en fru, ta fram din telefon en kväll när hon ligger i sängen och läser en saga för er dotter och ta en bild.

Utan förvarning.

Bara ta en bild.

När hon är i köket och pratar med er son om hur hans dag har varit, ta en bild.

Om hon rullar runt på golvet och busar med barnen eller hjälper dem med sina läxor, ta en bild.Tiden går så fort och för varje dag som går blir dessa söta barnen äldre och äldre. Och innan vi vet ordet av, är de stora och har flyttat hemifrån.

Ta en bild.

En dag kommer hon vara borta och allt barnen har kvar av henne är minnen.

Ta en bild.”

“Ta en bild för att visa dem kärleken hon hade för dem. Ta en bild så att de kan alltid minnas hur rolig hon var. Ta  en bild så att de kan se hur vacker hon var. Det spelar ingen roll om hon har pyjamas på sig eller inte har tvättat håret. Snälla, ta en bild.

Min mamma dog när jag var 20 år. Allt jag har är bilder. Jag tittar på bilderna av henne när jag sitter i hennes knä, hur hon håller om mig och skrattar åt något gulligt jag måste ha sagt. Jag zoomar in på bilder av hennes händer bara för att se om mina händer liknar hennes nu när jag har blivit äldre.

Du kan inte fånga sånt i en selfie.

Snälla, ta bilder.

Jag vet att du inte alltid tänker på det, men när du väl gör det, oroa dig inte för något annat utan bara ta en bild. Dina barn, och din fru, kommer i slutändan att vara så tacksamma för det.”

Inlägget publicerades den 6 juni, och har redan fått över 145 000 likes samt 270 000 delningar. Hundratusentals människor världen över håller med henne – gör du?