Den 24-årige killen ska snart dö i cancer. Men den sista texten han skrev rörde oss till tårar.

Det är lätt hänt att man lägger fokus på helt fel saker i livet. Vi stressar upp oss över småsaker, saker som egentligen inte betyder någonting, istället för att fokusera på det som är viktigt på riktigt.

Tyvärr så krävs det ofta att något hemskt inträffar, något som skakar om oss i grundvalarna, innan vi lyckas inse och göra något åt detta.

Den här 24-årige killen från Kalifornien diagnostiserades med obotlig cancer och läkarna gav honom beskedet att han bara hade månader kvar att leva.

Det dramatiska beskedet satte hela hans tillvaro i ett nytt ljus, plötsligt blev det tydligt för honom hur han i hela sitt vuxna liv fokuserat på fel saker.

I ett försök att hindra andra från att begå samma misstag så bestämde han sig för att skriva ett brev.

Han berättar om saker som han önskat att han hade gjort annorlunda i livet, med en förhoppning om att kunna hjälpa andra från att begå samma misstag – innan det är för sent.

Här under hittar du hans starka brev i sin helhet. Förhoppningsvis kan det ge dig en och annan tankeställare om vad som faktiskt är viktigt i livet.

Jag är bara 24 år gammal, men jag har redan valt ut min sista slips. Det är den som jag kommer att bära på min begravning om några månader. Den matchar kanske inte min kostym, men jag tycker att den passar perfekt för tillfället.

Cancerdiagnosen kom för sent för att ens ge mig en strimma av hopp om ett långt liv, men jag har insett att det viktigaste när det gäller döden är att du lämnar den här världen lite bättre än den var innan du existerade.

Sättet som jag hittills har levt mitt liv, hela min existens eller rättare sagt dess upphörande, kommer inte att betyda någonting eftersom jag har levt mitt liv utan att sätta något avtryck.

Tidigare fanns det så många saker som stal mitt fokus, men när jag fick veta hur lite tid jag har kvar så stod det klart för mig vilka saker som verkligen är viktiga.

Därför skriver jag av egoistiska skäl till dig. Jag vill ge mening åt mitt liv genom att dela det jag har insett med dig:

  • Slösa inte bort din tid på ett arbete som du inte trivs med. Det är uppenbart att man inte kan lyckas i något som man inte gillar. Tålamod, passion och engagemang kommer bara naturligt när du älskar vad du gör.
  • Det är dumt att vara rädd för andras åsikter. Rädsla försvagar och lamslår dig. Om du tillåter det så kommer rädslan att växa sig starkare för varje dag tills det inte längre finns något kvar av dig, tills bara skalet av dig själv återstår. Lyssna på din inre röst och följ den. Vissa kanske kommer tycka att du är galen, medan andra kommer tycka att du är en legend.
  • Ta kontroll över ditt liv. Ta det fulla ansvaret för de saker som händer dig. Begränsa dåliga vanor och försöka leva ett hälsosammare liv. Hitta en aktivitet som gör dig lycklig. Viktigast av allt: Skjut inte upp saker. Låt ditt liv formas av de beslut du tagit, inte av de du inte tog.
  • Uppskatta människorna du har omkring dig. Dina vänner och din familj kommer alltid att vara en outsinlig källa till styrka och kärlek. Därför ska du aldrig ta dem för givet.

Det är svårt för mig att till fullo uttrycka mina känslor kring betydelsen av dessa enkla insikter, men jag hoppas att du kommer att lyssna till någon som har upplevt hur värdefull vår tid är.

Jag är inte ledsen, för jag förstår att de sista dagarna i mitt liv har blivit meningsfulla. Jag ångrar bara att jag inte kommer att få se många av de saker som snart kommer att hända – skapandet av artificiell intelligens eller nästa häftiga projekt från Elon Musk. Jag hoppas också att krigen i Syrien och Ukraina kommer att upphöra snart.

Du kan flyta med i ett liv skapat av omständigheter, förlora dag efter dag, timme efter timme. Eller så kan du kämpa för det du tror på och själv skriva den ditt livs berättelse. Jag hoppas att du kommer göra rätt val.

Gör ett avtryck i världen. Lev ett meningsfullt liv, vad det än innebär för dig. Sikta mot det. Platsen vi lämnar är en vacker lekpark där allt är möjligt. Men vi är inte här för alltid. Vårt liv är en kort gnista på denna vackra planet, en gnista som med hög hastighet flyger in i det ändlösa mörkret i ett okänt universum. Så njut passionerat av din tid här. Se till att det blir intressant. Se till att det räknas!

Tack!

Den här kloka texten sätter verkligen tillvaron i ett nytt ljus. Förhoppningsvis har du fått dig en tankeställare om vad som verkligen betyder något för dig, i ditt liv.

Dela gärna artikeln med dina vänner om du tror att fler skulle behöva höra detta!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *