Danska Ulrikke var för tjock för Louis Vuitton – nu hyllas hennes klockrena svar av tusentals

Danska Ulrikke var för tjock för Louis Vuitton – nu hyllas hennes klockrena svar av tusentals

fredag, 19 maj 2017

Vad tänker du på när du ser denna bild på denna tjej?

Instagram

Instagram

Första reaktionen? Många skulle nog tänka att hon ser smal ut. Men så tycker inte alla.

Den här tjejen heter Ulrikke Hoyer och kommer från Danmark. Hon är modell som representerat flertalet stora modeföretag världen över. Ulrikke är med andra ord väldigt framgångsrik, men hennes kropp och modellarbete faller tydligen inte alla i smaken.

Förra helgen skulle hon gå en show åt Louis Vuitton, men i sista stund blev hon avbokad av en anledning som väckt starka reaktioner från hela världen. Anledningen? Ulrikke var tydligen för tjock med sin storlek 34-36. På sitt Instagram-konto berättar den danska tjejen om sin upplevelse, där hon även blev ombedd att endast dricka vatten under ett dygn för att således bli av med sin för stora mage.

I sitt Instagram-inlägg delar hon med sig av händelseförloppet, som nu har väckt en debatt som ständig är aktuell gällande människor och dess utseende.

”Jag har just återvänt från Tokyo / Japan, där Louis Vuitton höll en vacker kryssningsutställning i Kyoto, jag kom dock aldrig till Kyoto eftersom att jag avbokades från showen på grund av att jag var “för stor”. (Jag är en storlek 34-36)”, skriver hon och fortsätter:

Ashley Brokaws caster Alexia hade sagt att det hade varit några problem under tiden vi provade. Enligt henne hade jag ”en mycket uppblåst mage”, ”uppblåst ansikte” och uppmanade mig att svälta genom detta uttalande ”Ulrikke behöver bara dricka vatten för de närmaste 24 timmarna”. Jag blev chockad när jag hörde det. Jag vaknade klockan 2 och var väldigt hungrig. Frukosten började klockan 6:30 – jag åt så lite jag bara kunde.

Jag var rädd för att träffa Alexia så jag hade tur att hon inte anlände förrän 8:00, och då hade min tallrik tagits av bordet. Hon sa god morgon till mig och de andra tjejerna och tittade på mig, sedan ner på min obefintliga tallrik och upp igen på mig. Hon kontrollerade om jag hade ätit mat.

Klockan 19:00 ringde mitt moderföretag från Danmark till mig för att berätta de tråkiga nyheterna om att Louis Vuitton hade valt att avboka mig från showen och att jag skulle skickas hem. Jag hade inte bara en för stor mage, mitt ansikte var puffigt och nu var också min rygg ett problem.”

Ulrikke avslutar sitt inlägg med en hälsning till sina följare att hon inte kommer låta sig slås ned av detta. Men hon vill samtidigt lyfta fram vilket problem detta är.

”Jag är glad att jag är 20 år gammal med en elitidrottsbakgrund och inte en 15 årig tjej som är ny på detta och osäker på sig själv, för jag tvivlar inte på att jag då skulle ha blivit sjuk och ärrad långt in i mitt vuxna liv”, avslutar hon sitt inlägg som har drygt 32 000 gillamarkeringar och omkring 2000 kommentarer.

Vi hejar på dig Ulrikke – dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också gör det!

Bebisen sträcker fram handen mot hunden – då fångar pappan det fantastiska ögonblicket

Pappan oroade sig för barnets hälsa – se uppfinningen som renar luften i barnvagnen

Katten närmar sig sakta ugglan – vad som händer då lämnar alla förvånade

Barnet genomgår en svår hjärtoperation – timmar senare har hans leende extra stor betydelse

Han sålde sitt hem och sa upp sig från jobbet – för att resa tillsammans med sin bästa vän

13-åringens makalösa projekt – byggde sitt eget hus på föräldrarnas bakgård